Soul Ride

Soul Ride güzel bir kar sörfü (snowboard) simülasyonu. Oyunu oynayabilmek için sitesinden satın alabilir veya demo sürümünü indirebilirsiniz. Ayrıca oyunun kaynak kodları GPL ile lisanslı ve SorceForge'den indirilebilir (sadece kodlar, diğer dosyalar değil).


Oyun fare, klavye veya burada görebileceğiniz aletle oynanabilir. Klavyeden oynamak için yön tuşları, shift ve ctrl tuşlarını kullanabilirsiniz fakat fare ile oynamak daha mantıklı. Demo sürümünde yalnızca tek kar sörfçünüz ve dağınız var. Dağın değişik bölümlerinde yarışabiliyor, atlarken ise çeşitli artistik hareketler yaparak puan kazanıyorsunuz. Ayrıca birçok değişik hava koşulundan biri seçilebilir.


Üç canınız var bir etabı tamamlamak için, üsteki kumanda işaretleri bunu gösteriyor. Her bir canınız gittiğinde videolardaki geri sarma efektiyle biraz geriye gidiyor ve tekrar başlıyorsunuz. Yanmaya can dayanmaz ve haklarınızın üçünü de tükettiğinizde etaba en baştan başlıyorsunuz.


Oyun iki çalıştırılabilir dosya ile birlikte geliyor. soulride ve soulride-static'ten birini seçebilirsiniz. soulride ihtiyaç duyduğu kitaplık dosyalarına dinamik olarak bağlı. soulride-static ise bu kitaplıklara statik olarak bağlı ve bu yüzden boyutu biraz daha büyük.

Oyunu çalıştırmak için aşağıdakine benzer bir komut kullanabilirsiniz:
./soulride DefaultMountain=Jay_Peak Fullscreen=1


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Amazing Studio

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı