Rick Dangerous

Oldukça eski bir oyuncu olmama rağmen pek fazla oyun bitirmişliğim yoktur. Çok çabuk sıkılmam bunda başlıca etmendir. Bir de bu yetmezmiş gibi bir çok klasik kaçırmışlığım da vardır. Rick Dangerous da yeni farkına vardığım bir oyun.

Yazıda Rick Dangerous'ın bir klonu olan xrick'den bahsedeceğim. İnternet üzerinde birçok yeniden yapımı bulunuyor bu oyunun. Flash olarak buradan ve 32KB olarak da buradan (WINE ile) oynayabilirsiniz.


Bir platform oyunu olan Rick Dangerous'ı bu türü seven herkese tavsiye ederim. Indiana Jones ile Rick Dangerous'un uzaktan akraba olduğu oyun açılır açılmaz fark ediliyor. Gizemden gizeme, maceradan maceraya yürüyor koşuyor ve sürünüyorsunuz. Oyun kolay değil ve rahatlıkla şimdiye dek oynadığım en zor platform oyunlarından biri diyebilirim. Her an her yerde bir bubi bir tuzak sizi bekliyor. Bir bölümü ilk seferde geçmek pek mümkün değil hatta na mümkün.


xrick'i buradan yükleyebilirsiniz. Birçok işletim sistemi için hazır derlenmiş hali bulunmakta (Pardus'ta Linux i386 binary (without SDL) sürümü sorunsuz olarak çalışıyor), isterseniz de kaynak kodlarını indirip kendiniz derleyebilirsiniz.


Ben oyunu şu ayarlarla oynuyorum:
./xrick -nosound -zoom 3
diğer ayarlar ve açıklamaları ise birazdan gözlerinizle buluşacak:

  • -fullscreen Tam ekran oynamak için, normalde pencere içinde oynanıyor.
  • -speed İstediğiniz hız ayarlarını seçebilirsiniz, ötanımlı değer 75 dir. En hızlı seçenek 1, en yavaş seçenek ise 100 dür.
  • -zoom Görüntüyü yakınlaştırmak için kullanabilirsiniz (1-4, ön tanımlı değer 2 (640x400) dir).
  • -map İstediğiniz haritan başlamak için (1-4).
  • -nosound Oyundan ses gelmesin ben Amarok'tan bir şeyler dinleyeceğim diyenler için.
  • (diğerleri için oyunun kendi sayfasına bakınız)


Yön tuşlarıyla karakteri hareket ettirebilirsiniz. Boşluk tuşu+aşağı tuşuyla bomba bırakabilir, boşluk tuşu+yukarı tuşuyla ateş edebilir ve boşluk tuşu+sağ/sol yön tuşuyla sopanızı kullanarak kötü adamları bayıltabilirsiniz.



En sevdiğim oyun türü platformdur, bundan sonra sık sık bu tür ile ilgili yazılar okuyacaksınız burada, herkese iyi oyunlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio