Road Fighter

Atari oynadığım zamanlarda en güzel araba yarışıydı Road Fighter benim için. Diğer arabaların arasından süzülerek giderdiniz benzininiz bitene kadar. Yarış ortasında benzin biter miymiş demeyin eğer yola hayırseverler tarafından bırakılan yakıtlar olmasa öylece kalakalırdınız.


Yollarda istediğiniz gibi sollamalar ve sağlamalar yapabilirdiniz. Hatta yeteri kadar oynadıktan sonra diğer arabalara çarptıktan (ve onları bariyere çarptırarak havaya uçurttuktan) sonra direksiyonu düzeltmeyi bile öğrenebilirdiniz. Geçmiş zaman eki sizi korkutmasın hala bunları yapabilirsiniz. Yapın da.

İlk oyuna (yukarıdaki resim) buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Belki üstünüzden bir süpermen geçer, şaşırmayın.


İkinci oyun da burada. Biraz zor yükleniyor. Kısaca anlatayım:

Şu kütüphanelere ihtiyacınız var: SDL, SDL_mixer, SDL_sound, SDL_ttf, SDL_image and SGE. SDL büyük ihtimalle kuruludur zaten sisteminizde. SGE'yi yüklerken ise FreeType ile ilgili hata mesajı alırsanız Makefile.conf dosyasında şu değişikliği yapabilirsiniz:
C_COMP = y
USE_FT = n
#USE_IMG = n
#QUIET = y
Oyunun Windows sürümünü WINE ile çalıştıramadım ama bu dosyanın içinden grafikleri, haritaları ve sesleri alacağımız için yine de indiriyoruz. Daha sonra oyunun kaynak kodlarını indirin. İki dosyayı da açtıktan sonra fonts, graphics, maps ve sound dizinlerini oyunun kaynak kodlarının olduğu dizine kopyalayın.
make
Eğer oyun hatasız olarak derlenmesine rağmen SDL_mixer ile ilgili bir sorundan dolayı açılmıyorsa sound.cpp dosyasındaki aşağıdaki satırı silin (ve tekrar derleyin):
Sound_Init();


Küçük bir sorun daha var arabaların maskelemesi (şimdilik) çalışmıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio