Mirror Magic

Mirror Magic'in bir benzerini ilk defa N-Gage'de oynamıştım üç dört yıl kadar önce ve çok sevmiştim. Mirror Magic'de lazeri aynalar vasıtasıyla yönlendirerek hedefleri yok etmeye çalışıyoruz. Mirror Magic de bir Deflektor klonu.


Name (İsim) menüsünden kendi isminizi veya istediğiniz bir takma ismi seçebilirsiniz. Ayrıca tüm bölümlerin kilidini açan özel kelimeyi de yazmanız gereken yer tam olarak burası oluyor.

Level (Bölüm) menüsünden oynamak istediğiniz bölümleri seçebilirsiniz. Seçeceğiniz bölümün öncesindeki bütün bölümleri daha önceden tamamlamış olmanız gerekiyor. Bu menü seçiliyken Enter'a bastığınızda çıkan ekrandan Deflektor ve Mindbender bölüm temasını seçebilirsiniz. Daha sonra da sağ ve sol ok tuşlarıyla istediğiniz bölümü oynayabilirsiniz.

Hall of fame (Skor tablosu) menüsünden seçili olan bölümde en iyi oynamış oyuncuları görebilirsiniz.

Level creator (Bölüm yapıcı) menüsünden kendi bölümlerinizi yapabilirsiniz.

Info screen (Bilgi ekranı) menüsünden oyun hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Start game (Oyuna başla) menüsünden oyunu başlatabilirsiniz.

Setup (Kurulum) menüsünden oyuna ilişkin (ses efektleri, müzik, tam ekran, zaman sınırlaması...) ayarları değiştirebilirsiniz.

Quit (Çıkış) menüsü yardımıyla oyuna elveda diyebilirsiniz.



Oyuna başladığınızda ekranın sağ tarafında durumunuzla ilgili çeşitli bilgileri görebileceğiniz bir kısım da açılmaktadır. En üstte oynadığınız bölümün numarası ve bölümü tamamlamak için kaç hedefin kaldığı gösterilmektedir. Bunların altında kazandığınız puanları görebilirsiniz. Mavi derece ne kadar enerjiniz (zamanınız) kaldığını kırmızı derece ise lazerin sıcaklığını göstermektedir, mavi derece minimum seviyeye veya kırmızı derece maksimum seviyeye geldiğinde oyun bitmektedir. Ayrıca oyunu durdurmak için STOP düğmesini, müziği açmak için ise nota işaretlerini kullanabilirsiniz.


Mutlaka oynanması gereken basit ama zevkli bir oyun tarzı sunuyor Mirror Magic bizlere. Herkese tavsiye ederim.


Pardus 2008 kullanıcıları

sudo pisi bi https://svn.pardus.org.tr/pardus/playground/maidis/mirrormagic/pspec.xml -d

komutuyla oyunu kurmaya çalışabilirler. Eğer bu paketi denerseniz, bana da pakette sorun olup olmadığını söylerseniz sevinirim. İyi oyunlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Amazing Studio

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı