Counter Strike 2D

cs2d

Hemen hepinizin Counter-Strike isimli Half-Life modunu oynamışlığınız vardır. CS'nin hala Linux versiyonu çıkmamış da olsa, Unreal Software adlı grubun çıkarmış olduğu CS 2D oyunu Linux altında çok rahat bir şekilde oynanılabiliyor.

CS 2D'nin, normal CS'den farklı olarak tek söyleyebileceğimiz yanı; 2 boyutlu olması. Bunun dışında hemen her şey aynı (silahlar, sesler, oyun modları, çokoyuncu desteği, botlarla oynama). Hatta bazı yönlerden CS 2D'ye daha gelişmiş diyebiliriz. Örneğin; Normal CS'de sadece "Bomb Mode" ve "Team DeathMatch" tipi oyunlar varken, CS 2D'de bazı sunucularda "RPG (Role Playing Game)", "Capture the Flag (Bayrak Kapma)" ve "Zombie" tipi karşılaşmalara şahit olmak mümkün.

Benim en sevdiğim "Zombie" tipi oyunlar. Bu oyunlarda, oyuncular takımlara (İnsan - Zombi) dağıtılıp oyun başlatılıyor. Oyunda zombiler silah kullanamıyorlar, fakat başlangıçta birer tane "Gut Bomb"ları oluyor ve yaralandıklarında yavaş yavaş tekrar iyileşiyorlar. Zombiler tarafından öldürülen insanlar zombiye dönüşüyorlar yani karşı takıma geçiyorlar. İnsanlar tarafından öldürülen zombiler ise tekrar aynı takımlarında "spawn" oluyorlar. Oyunun amacı ise: İnsanlar için, süre bitene kadar hayatta kalmak; Zombiler için de, süre bitene kadar tüm insanları öldürmek.

Kurulum:

CS 2D'yi Linux altında oynamak ise çok basit. Önce bu bağlantıdan Microsoft Windows sürümünü indiriyoruz ve ZIP arşivimini herhangi bir yere açıyoruz. İndirdiğimiz dosyalar CS2D'nin temel dosyaları, ama Linux altında bunları başlatamıyoruz. Bu dosyaları başlatmak için bu bağlantıdan, Linux için hazırlanmış dosyamızı indiriyoruz ve ZIP arşivinden çıkan dosyayı, önceden CS2D'yi açtığımız dizine kopyalıyoruz ve işte bu kadar.

Bağımlılık:

CS2D'nin ihtiyaç duyduğu tek bir bağımlılık var. libstdc++5 ya da daha yeni bir versiyonunun kurulu olması lazım.

Oynanış:

Oyunu başlatmak için, oyunun bulunduğu dizindeki "CounterStrike2D" dosyasını çalıştırılabilir dosya yapıp başlatmanız yeterli.

Oyunu pencere içinde oynamak isterseniz konsoldan açarken "-win" parametresini kullanabilirsiniz. (Bazen tam ekran oynamak istediğinizde hata verebiliyor. Eğer normal bir şekilde açılmazsa pencere içinde açmayı deneyin.)

M : Oyun esnasında takım değiştirme ekranını getirir.

B : Silah satın alma menüsü

C : Aksesuar satın alma menüsü

Z : Tüm oyunculara mesaj yollamak için kullanılır.

Diğer kısayollar için oyunda ayarlar bölümünden kontrollere bakabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri:

CS2D'nin gereksinimleri de günümüzde komik denebilecek kadar düşük.

16 Mb Ekran Kartı, 64 Mb Ram, 30 Mb boş alan



Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
scanzone, Penguenler de Oynar'a hoş geldin, şu anda yazıların altında yazarların isimleri görünmüyor nedense, onu düzeltmeye çalışıyorum.

İyi oyunlar :)
Anıl Özbek dedi ki…
yazar isimleri tamamdır, hatta üste koydum, böylesi daha mantıklı :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Amazing Studio

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı