CamSpace

Ağ kameraları sadece görüntülü iletişim sağlayan bilgisayar donanımları değil kullanışlı bir kontrol arabirimidir de. Ağ kamerası ve çeşitli yazılımlar kullanılarak hırsızlara karşı harekete duyarlı güvenlik sistemlerini görmüş veya duymuşsunuzdur. Pek ilginizi çekmemiş olması da doğaldır :) Ağ kameralarıyla yapılabilecek daha eğlenceli şeylere ne dersiniz, mesela en sevdiğiniz oyunu klavye, fare veya oyun çubuğu kullanmadan oynamak gibi.

CamSpace ile çeşitli nesneleri oyun çubuğu olarak tanıtabilir ve nesneleri hareket ettirerek bilgisayarınızı kontrol edebilirsiniz.

Ne yazık ki henüz GNU/Linux sürümü yok CamSpace'nin ama geliştiricileri yapacaklarını söylüyor. WINE ile yaptığım denemelerde ise CamSpace kuruluyor fakat sistemimdeki kamerayı göremiyor. Bu yüzden pek detaylı bir yazı yazamıyorum fakat aşağıdaki video oldukça iştah kabartıcı görünüyor :)






Elle yapılan dıkşın dıkşın hareketiyle birinci tekil şahıs oyunlarını, her türlü kapakla araba yarışlarını oynamanızı sağlayacak bu güzel yazılımla ilgili daha detaylı bilgi için şuradaki tanıtım yazısına bakabilirsiniz. Ayrıca CamSpace'nin günlük sayfasından da gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio