Kartofel

Kartofel'i neden bu kadar çok sevdiğimi bilmiyorum ama basitliği ile zıt oranlı bir çekim kuvveti kurdu benim üzerimde. Arkada Paul Pitman'ın yorumladığı Ludwig van Beethoven'ın Sonata No. 14 in C Sharp Minor "Moonlight", Op. 27 No. 2'si eşliğinde ve klavyenizin bir kaç tuşu aracılığıyla dünyanın en önemli işini yapıyoruz Kartofel'de; numaralı noktaları birleştiriyoruz.

Numaralı noktaları birleştirirken çizdiğimiz yoldan tekrar geçmememiz gerekiyor. Bu ilk bölümlerde eee ne var ki bunda hissiyatı yaşatsa da sonraki bölümlerde biraz daha az hareket daha çok düşünmek düsturunu benimsemeniz işten bile değil.

Oyundaki öntanımlı tuşlar ve ne işe yaradıkları hakkındaki açıklamalar şöyle:
Sol ok: Sola dön
Sağ ok: Sağa dön
Yukarı ok: Hızlan
Aşağı ok: Ağır ol, saçın başın dağılmasın
Boşluk: Harekete başla

Her ne kadar tuşları zevkinize göre ayarlayabiliyor olsanız da bunlar sadece geçerli oyun için çalışıyor oyunu yeniden açtığınızda öntanımlı ayarlarla karşılaşıyorsunuz. Gerçi bu o kadar da önemli değil çünkü öntanımlı tuşlar yeterince iyi seçilmiş.

Ayrıca denememiş olsam da oyunda yüksekpuanlarınızı sunucuya göndermek için de bir seçenek var. Eğer güzel bir puan yaparsanız göndermeyi deneyebilirsiniz :)



Oyunun nasıl bir oynanış tarzı olduğunu gerçi denediğinizde görürsünüz ama biraz daha detay vererek merakınızı şimdiden gidermeye çalışayım. Birinci noktadan başlıyorsunuz ve yön tuşlarıyla sağa ve sola dönerek ikinci noktaya doğru harekete başlıyorsunuz. Bir noktadayken veya hareket halindeyken hızınızı artırıp düşürebiliyorsunuz, keskin virajlarda hız kesmeniz boş yollarda ise gaza basmanız (bazen basa gaz ile karışır bas gaza) size daha fazla puan olarak dönecektir. İkinci noktaya vardıktan sonra da bir sonraki nokta için aynı şeyleri yapmayı devam edebilirsiniz ta ki son noktaya ulaşıp bölümü tamamlayana dek.

Toplam yirmibir bölümden oluşmakta Kartofel ama isterseniz var olan bölüm dosyalarını inceleyerek yenilerini yapabilirsiniz, basit bir sözdizimi var.



Bu arada 1: bazı bölümlerde içinde çöp adamı olan noktalar oluyor, eğer bunlara da giderseniz bedavadan bir can daha kazanıyorsunuz.

Bu arada 2: ana menünün en altında yazanları da mutlaka okuyun. İnsanın sevgilisine oyun yazması ne romantik bir şeydir ya :)

Bu arada 3: Pardus kullanıyorsanız paketini şuradan indirebilirsiniz. Diğer dağıtımlardan birini kullanıyorsanız Pardus'a geçmeyi düşünebilir, dağıtımınızın depolarını kontrol edebilir, kaynak koddan kendiniz kurabilir, hadi oradan deyip geçebilir veya oturup daha iyisini yazıp onu oynayabilirsiniz.

Bu arada 4: Sizi oyun oynarken seviyorum, iyi oyunlar :)

Bu arada 5: Oyunun happpenguin adresi de şöyle. Sözlükteki gibi başka oyun sitelerinde aramak için bir hede koyalım biz de, isteyen hemencecik oralara da sıçrayabilsin, daha fazla bilgi alabilsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio