cave9

cave5'ten beri oynadığım en iyi cave oyunu gibi bir cümle kuramayacağım. Çünkü ne bu oyun böyle bir serinin elemanı, ne de ben önceki benzerleri hakkında bir bilgi sahibiyim. Yer çekimi oyunlarına karşı büyük bir sempatim var ama oynadığımı unutacak kadar uzun zaman geçmediyse bu türle yeni karşılaşıyorum.

cave9, 9hells tarafından üretilmiş bir yer çekimi oyunu. Klasik SF-Cave'nin 3B'lu bir yeniden yapımıymış.




Peşinizdeki düşman uçakların kaçmaya çalışırken, umutsuzca önünüzdeki dağdaki mağara girişine dalış yapmaya karar verirsiniz ve olaylar gelişir. Mağaraya zorlu bir giriş yaparsınız ve bu sırada kontrol sistemi derin yaralar alır, işler kötü gitmektedir, lanet olsun dersiniz. Hızınızı düşüremeseniz de yön kontrollerini ustalıkla kullanarak mağaranın duvarlarına çarpmadan bir çıkış bulma umudunuz hala vardır, ne kadar da iyimsersiniz.

cave9'u kendiniz derlemek istiyorsanız SDL, SDL_image, SDL_ttf ve SDL_net kütüphanelerine ihtiyacınınız var, tabii bunu yapmadan önce dağıtımınızın deposunu kontrol etmeniz de yerinde olacaktır. Bu sürüm için olmasa da sonraki sürümlerde cave9'u Pardus için paketleyeceğim. Ayrıca kendiniz için derlerken veya diğer dağıtımlar için paketini yaparken problemlerle karşılaşırsanız cave9@googlegroups.com adresine raporlayabilirsiniz. Ayrıca oyunun kaynak kodları ve veri dosyaları ayrı arşivlerde geliyor, veri dosyaları indirip, doğru dizine açmayı da unutmayın.



Sağ ve sol itiş motorlarınızı kullanarak mağara içinde zorlu manevralar yaparak hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Her yerde karşınıza çıkan yer çekimi peşinizi burada da bırakmıyor ve sizi aşağı doğru çekiyor, ya ne yapacaktı. Kontroller allak bullak olduğu için yüksekliğinizi sabit tutamıyorsunuz, yukarı, aşağı ok ya da sağ + sol ok tuşlarını kullanarak bu işe geçici çözümler bulabilirsiniz, işiniz gerçekten zor, güç sizinle olsun.



Oyundaki diğer kontroller ve ne işe yaradıkları ise:
boşluk: oyunu durdurmaya ve devam ettirmeye,
F: tam ekran veya pencerede oynamaya,
ESC veya Q: oyundan çıkmaya yaramaktadır.

Mutlaka oynayın dediğim oyunlardan, sizi çıkışta bekliyor olacağım.

Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
Söylemeyi unuttum, konsol parametreleriyle daha fazla eğlenebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinozorus

Amazing Studio

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı