Özgür Yazılımın Gücünün İspatı: Lugaru

Lugaru'nun kaynak kodlarının açılması henüz bir gün olmasına rağmen pek çok gelişme yaşadı. Dünyanın dört bir yanından insanlar yamalarla, yeni tasarımlarla destek oluyorlar. Kaynak kodlar açılırken belirtilen Windows'ta derlenmeme sorunu daha birkaç saat geçmeden düzeltildi.

Benzer olarak King_InuYasha ve losinggeneration ise CMake inşa sistemi oluşturdular Lugaru için ve bu proje için bir Google Code sayfası açtılar.

Bunların dışında daha birçok iyileştirme bulunuyor, PNG dosyalarındaki sorunların düzeltilmesi, GNU/Linux'taki sistem kütüphanelerinin kullanılması, Windows'ta kütüphanelerin dinamik olarak bağlanması bunlardan sadece birkaçı.

Eğer 64 bit bir GNU/Linux dağıtımı kullanıyorsanız şuradaki projeye bakabilirsiniz, burada ise derleme konusunda bilgi bulabilirsiniz.   

Çok kısa bir sürede eminiz yeni grafik tasarımlar da hazırlanacaktır. Böylece yepyeni bölümler ve oynayış tarzlarına kavuşabileceğiz. Gelişmeleri YouTube üzerinden takip etmek isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz :) Heyecan verici.

 
Kaynaklar:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio