Jumpman

Abi bir oyun yapmış. GNU/Linux, Windows ve Mac OSX sürümlerini çıkarmış. Hatta üşenmemiş bir de iPhone sürümü çıkarmış.

JB Winter tarafından yapılan bu görsel oyunun sitesinden alınmıştır

Jumpman, basit bir platform oyunu ve başlıca özellikleri aşağıdaki gibi:
  • Eski tarz platform bulmaca oyunları tarzı ve ek bir kaç çevirme hareketi
  • Düşük çözünürlüklü grafikler
  • Oyun çubuğu desteği
  • Tam özellikli bir bölüm düzenleyici
Eğer YouTube'ye erişebilen şanslı azınlıktan biriyseniz aşağıda Jumpman'ın oyun içi videosunu izleyebilirsiniz:


Daha fazla bölüm istiyorsanız buraya, birazcık kod görmek istiyorsanız da şuraya bakabilirsiniz. Oyundan da kısaca bahsedelim tam olsun.

Oyunda Cin Ali'den az hallice bir kahramanı canlandırıyorsunuz ve bölümleri tek tek geçerek yeni bölümlere geçmeye çalışıyorsunuz. Dikey labirent şeklindeki bu bölümlerde yalnız değilsiniz. Çıkış kapısına kadar size eşlik etmeye gönüllü bir çok düşmanınız var. Bunlara ilişmeden (dokunmadan / çarpmadan) bölümü tamamlamaya çalışıyorsunuz.


İlk bölümlerdeki düşmanlarınız basit yaşam formları ve sizi fazla zorlamıyor ama ilerledikçe değişik (yapay) zeka türleri sizi biraz daha zorlayacak. Top gibi ilginç öğeler de var, doğru kullandığınızda düşmanlarınıza çarptırarak onları temizleyebiliyorsunuz ama bu arada kendinize de dikkat edin, size de çarpmasın.


Oyunu ilginç ve zevkli kılan özelliğine gelecek olursak, oyunda sadece hoplayıp zıplamıyor, aynı zamanda ekranı da (daha doğrusu dünyayı da) döndürebiliyorsunuz. Döndürme işlemini A ve D tuşlarıyla yapabilirsiniz. İlk bölümlerde ihtiyacınız olmasa da ilerledikçe bu özellik sizin için daha önemli olmaya başlayacak. Doru zamanda doğru hareketi doğru açıda yapmak oyunun verdiği zevki de artırıyor.

Tavsiye ederim, özellikle And Yet It Moves'u sevdiyseniz kesin (mutlak, kati anlamındaki) oynayın.

Yorumlar

Anıl Özbek dedi ki…
Oyun ücretsiz.

Arşivini indirip, açıp, Jumpman dizinine girebilir ve bu dizinde Konsole'yi açıp ./Jumpman komutunu verip oyunu çalıştırabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio