SuperTuxKart 0.7.2 Yaklaşıyor

Bir oyunu yakından tanımanın -onu yazmış olmanın dışındaki- en iyi yollarından biri de onun çevirisini yapmaktır dersem kimse karşı çıkmaz sanırım (belki uzun saatlerini oyuna vererek ustalaşmış kişiler hariç, tamam sizin hakkınızı yemiyoruz burada, hey dostum sadece yeni sürüm yazısı yazıyorduk ha). Örneğin SuperTuxKart'ı her ne kadar uzun zamandır bilsem de uzmanlaşmam 0.7 serisinden ve çevirilerini yapmamdan sonraya denk gelir.

Bu sevdiğim ve meydan okuyacak herkesle kapışmaya hazır olduğum oyunun yeni sürümünü sabırsızlıkla bekliyorum ve internete düşer düşmez Pardus Hata Takip Sistemi'nde yeni sürüm isteği açacağım.

Sanırım fazla beklememe de gerek kalmayacak çünkü SuperTuxKart'ın 0.7.2 RC1 (Sürüm Adayı 1) geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bu sürümü sabırsızlıkla beklememin nedeni bu sürümle birlikte pek çok kişinin SuperTuxKart ile birlikte öntanımlı gelen karakterler dışındaki karakterlerle de oynanabildiğini görecek olması.
Her ne kadar şu anda ilgili dosyalar ilgili dizinlere kopyalanarak bu gerçekleşebiliyor olsa da çoğu kullanıcı tarafından bilinen bir özellik değildi bu. Gelecek olan dahili / oyun için eklenti yöneticisiyle istediğimiz her karakteri ve yolu oyundan ayrılmadan internetten indirerek oynayabileceğiz. Bu da çok harika bir olay elbette. Her gün yeni yollar, yeni karakterler, sınırsız oynama süresi neredeyse. İlk sürüm adayındaki diğer iyileştirmeler ve yeniliklerse şöyle:
  • Bellek yönetimindeki sızıntılar düzeltildi, STK artık beş altı yarıştan sonra belleğinizi şişirmiyor.
  • Yeni Snow Peak (Karlı Tepe) yolu.
  • İyileştirilmiş tanımlanamayan uçan cisim (bir bölümde yarışırıken kafanızın üzerinden geçiyor).
  • Artık bir yüksek skor elde ettiğinizde hemen gösteriliyor.
  • Windows'ta oyun kontrolörü yapılandırmasında iyileştirmeler.
0.7.2 sürümüne kadar beklemenizi tavsiye etsem de eğer bu sürümü şimdiden denemek isterseniz şuradan arşiv dosyalarını bulabilirsiniz. Yüklerseniz, test etmeyi ve hataları bildirmeyi de unutmayın :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio