Gameplay Football

Az önce Halim Baykuş'un Google+'ta paylaştığı Sokağı Bu Yüzden Bıraktık başlıklı videoyu izledikten sonra ara sıra tekrarladığım GNU/Linux'taki üç boyutlu futbol oyunlarının durumu araştırmalarımdan birini gerçekleştirdim ve yeni bir isimle karşılaştım, Gameplay Football ile.
Properly Decent'in geliştirdiği Gameplay Football'un 2012'nin son çeyreğinde hem Windows hem de GNU/Linux için çıkacağı söylenmiş. Oyunun 0.6 sürümü indirilebilir durumda olmasına rağmen geliştirici ekip (şu an yalnızca tek bir kişi sanırım) GNU/Linux sürümünde çeşitli performans sorunlarıyla karşılaştığı için yalnızca Windows sürümünü sunmuş durumda şu an. Çok güzel kütüphaneler kullanılarak yazılmasının da sağladıklarıyla oyunun Windows sürümü GNU/Linux üzerinde sorunsuzca çalışıyor.
Boost    openAL     SDL

Bu bir beta sürümüdür, hiçbir sorumluluk almıyorum,
bilgisayarınız bozulabilir, köpeğiniz ödevinizi yiyebilir
veya kız arkadaşınız sizden ayrılabilir!

Lütfen bağış yapın, böylece bu oyunu geliştirmeye devam edebilirim!

Oyuna çok kısa göz atabildiğim için henüz bir inceleme yazamıyorum ama zevkle oynanabilecek bir futbol oyunu gibi geldi bana ilk bakışta. Detaylı sayılabilecek bir incelemeyi Indie Game Magazine'de bulabilirsiniz. Değişim listesi de şurada. Oyunun geçtiğimiz ağustosta kaydedilmiş bir videosunu da YouTube'da bulabilirsiniz:

Umarım Gameplay Football'un yerleşik sürümünü en kısa zamanda GNU/Linux üzerinde oynamaya başlarız. Futbol oyunlarını seven bir GNU/Linux kullanıcısıysanız oyunun geliştiricilerine bağış yapmayı ve desteğinizi belirtmeyi unutmayın lütfen. Çevrimiçi çoklu oyuncu desteği geldiğinde birlikte de oynarız, fena mı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prince of Persia'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

Dinozorus

Amazing Studio